پشتیبانی09357358915

آیا در کاپشن های پر واقعا پر هست؟

کاپشن پر چیست؟

 

هرآنچه درباره کاپشن پر باید بدانید

همانطور که از اسمش مشخص است کاپشن پر حاوی پر است.

 

پر‌ها در کنار هم تعداد زیادی حفره هوا ایجاد می‌کنند. این حفره‌ها ابتدا توسط حرارت بدن ما گرم می‌شوند. این پر‌ها در اطراف بدن ما موجب گرم نگه داشته شدن بدن خواهند شد. هرچه تعداد حفره‌ها بیشتر باشد این گرمای ایجاد شده نیز بیشتر می‌شود.  کاپشن‌های پر از دو نمونه پر طبیعی یا مصنوعی ساخته شده‌اند.

 

به طور کلی پر طبیعی از پرندگانی مانند غاز و اردک و مانند آنها به دست می‌آید. پرندگان علاوه بر پر‌های ضخیمی که بر روی بدن آنها می‌بینیم لایه ای از کرک نیز در زیر پر‌های خود دارند. این لایه بدن پرندگان را در شرایط مختلف آب و هوایی گرم نگه داشته و از پرنده در برابر سرما محافظت می‌کند.

 

پر‌های ضخیم از خیس شدن لایه زیرین جلوگیری کرده و در واقع مانند سپری ضد آب در برابر آب هستند. کرک غاز به عنوان بهترین و گرم‌ترین کرک برای تولید پوشاک شناخته می‌شود. کرک و پر پرنده به دو صورت ساقه‌ای (شاه پر) و کروی (پوش پر) وجود دارند. شکل کروی آن خاصیت پف کردگی بیشتری دارد و بهتر از شکل ساقه‌ای است.

 

 

تفاوت  کاپشن پر طبیعی و مصنوعی

پر‌های طبیعی در مقایسه با پر‌های مصنوعی خاصیت پف کردن بیشتری دارند و در نتیجه گرمتر هستند. یکی از معایب پر‌های طبیعی از دست دادن خاصیت پف کردن و عایق‌بندی آنها در صورت خیس شدن است.

 

در صورتی که فردی با کاپشن پر طبیعی برای مدتی در زیر باران بایستد پس از مدتی کاپشنش ضخامت و خاصیت گرم کردن خود را به طور کامل از دست می‌دهد و به توده‌ای خیس و سنگین تبدیل خواهد شد. کاپشنی که از پر مصنوعی ساخته شده در صورت خیس شدن، خاصیت خود را از دست نمی‌دهد و همچنان گرم باقی می‌ماند.

 

از دیگر معایب پر طبیعی این موضوع است که در صورت خیس شدن آنها مدت زمان بسیار طولانی خیس و غیر قابل استفاده باقی می‌مانند. کاپشن پر مصنوعی با هربار فشرده شدن و قرار داده شدن در کیفی تنگ، کمی از خاصیت پف کردن و در نتیجه نگه داشتن گرمای خود را از دست می‌دهند در صورتی که پر طبیعی خاصیت خود را در صورت فشرده شدن حفظ خواهد کرد.

 

یکی دیگر از تفاوت‌های این دو پر آن است که در صورت ایجاد شدن سوراخ‌هایی در کاپشن پر مصنوعی، این سوراخ‌ها قابل ترمیم هستند و می‌توان به استفاده از آن کاپشن ادامه داد. در صورت ایجاد سوراخ در کاپشن پر طبیعی، آن کاپشن غیر قابل استفاده خواهد شد.

 

کاپشن پر طبیعی به علت دارا بودن طول عمر و دوام بالاتر، پر هزینه‌تر از پر مصنوعی است. این طول عمر بیشتر، وابسته به فرد دارای این کاپشن و چگونگی مراقبت از این کاپشن توسط او است.

 

رفع مشکل پر‌های طبیعی

تولیدکنندگان روکش کاپشن‌های پر را با استفاده از پوسته‌ای ضد‌آب به نام DWR می‌پوشانند. این پوسته بنابر تصمیم آنها در ساخت کاپشن‌های پر طبیعی به کار برده شد. مشاهده نتایج این کار نشان داد که این روکش می‌تواند تا حد زیادی مشکل کاهش خاصیت پف کردن پر طبیعی در صورت خیس شدن را حل کند. این پوسته ضد آب تحولی بسیار موثر در شرکت‌های تولیدکننده کاپشن پر طبیعی ایجاد کرد. هریک از پوسته‌هایDWR دوام و قدرت خاصی دارند که نمی‌توان به طور دقیق آن را تعیین کرد.

 

 

توان تراکم پر Down Fill Power

هر کاپشن بر اساس میزان توان تراکم پر آن سنجیده می‌شود. توان تراکم پر در واقع نشان دهنده این است که یک وزن مشخصی از پر به چه میزان می‌تواند پف کند و در نتیجه فضای خالی و گرما تولید کند. توان تراکم پر کاپشن هرچه بالاتر باشد میزان گرمای تولید شده توسط آن بیشتر خواهد بود.

 

توان تراکم پر کاپشن‌های Kathmandu بین 550 تا 800 است. اما این عدد واقعاً به چه معناست؟

 

توان تراکم پر عددی است که کیفیت نسبی پر را نشان می دهد. توان تراکم روی کاپشن شما از یک آزمایش استاندارد به دست می‌آید و نشان می‌دهد که یک اونس از پر با وزن استانداردی که روی آن قرار دارد چند اینچ مکعب اشغال می‌کند.

 

توان تراکم بالاتر نشان‌دهنده راندمان عایق بیشتر است. (باید توجه داشته باشید که توان تراکم پر به شما نمی‌گوید که یک کت یا کیسه خواب چقدر گرم خواهد بود، زیرا بسیاری از عوامل دیگر بر گرما تأثیر می‌گذارند، از جمله اینکه چه مقدار از آن تراکم پر در کت یا کیف وجود دارد.)

 

عدد بالاتر به این معنی است که پر فضای بیشتری را اشغال می‌کند و می‌تواند هوای بیشتری را به دام بیندازد. به عنوان مثال، اگر کاپشنی با ۶۰۰ توان تراکم پر دارد، بنابراین در آزمایش فوق، یک اونس از این ژاکت ۶۰۰ اینچ مکعب فضا را اشغال می‌کند.

هر اونس “۲۸.۳” گرم و هر اینچ مکعب “۱۶.۳” سانتی‌متر مکعب است.

 

مزایای پوشیدن کاپشن پر با توان تراکم پر بالاتر

اگر کاپشن شما عدد توان تراکم پر بالاتری داشته باشد به دو معنی است:

 

1)  پر بیشتری در آن به کار رفته است پس به طور کلی عایق‌بندی بهتری دارد.

2)  گرمتر و در عین حال سبکتر است.

همچنین کاپشن شما سبک‌تر از کاپشنی با توان تراکم پر کمتر است که گرما، پارچه و طراحی مشابهی دارد.

 

 

مزایا و معایب عایق پَر طبیعی

مزایا:

·     بهترین نسبت گرما به وزن

·     دوام بیشتر

·     تراکم‌پذیری بسیار بالا

·     بسیار گرم

معایب:

·     گران‌تر از الیاف مصنوعی هستند

·     در هنگام خیس شدن خاصیت پُف‌کردگی خود را از دست می‌دهند

·     ممکن است مقدار نسبتاً زیادی از پَرها از طریق حتی پارگی‌های بسیار کوچک از دست بروند

·     جزو محصولات به‌دست‌آمده از حیوانات به شمار می‌روند

·     خوشه‌های پَر ممکن است به کمرتان، جایی که نتوانید به آن دسترسی داشته باشید، بچسبند.

 مزایا و معایب عایق مصنوعی

مزایا:

·     به طور قابل توجه‌ای ارزان‌تر از پَر هستند

·     در هنگام خیس شدن هم خاصیت عایق خود را حفظ می‌کنند

·     از پارگی‌های کوچک ریزش نمی‌کنند

·     محصولی به دست‌آمده از حیوانات نیستند

·     بعضی از انواع عایق‌های مصنوعی، تنفس‌پذیری و امکان عبور هوای بیشتری دارند.

معایب:

·     در درازمدت خیلی بادوام نیستند

·     به آسانی یا به اندازۀ پرَهای طبیعی قابل فشرده‌سازی نیستند

·     نسبت گرما به وزن پایین‌تری از پَر دارند.

 

 

مبدا پر‌های طبیعی

پر‌های طبیعی به کار رفته در پوشاک از پرندگان به دست می‌آید. به منظور اطمینان از چگونگی تهیه این پر‌ها و اینکه با روشی دردآور برای پرنده به دست نیامده باشند اغلب شرکت‌های تولید کننده از پر‌های قابل ردیابی استفاده می‌کنند. این موضوع به این معنی است که شرکت تولیدکننده چگونگی تولید آن محصول را برای افراد خریدار بازگو می‌کند. پر‌های به دست آمده برای پوشاک از پرندگان زنده به دست نمی‌آیند و موجب درد برای آنها نخواهد شد بلکه از پرندگانی از پیش کشته شده تامین می‌شوند.

 

دو نکته مهم برای انتخاب کاپشن پرکاپشن پر نباید بیش از حد گشاد باشد زیرا در صورت وجود فضای آزاد زیاد در کاپشن هوای سرد از طریق این فضا وارد کاپشن شده و کارایی آن را کاهش می‌دهد. وجود مقدار کمی فضای آزاد برای حرکت فرد ضروری است. روکش این کاپشن از ماده‌ای سبک و نازک ساخته شده که در صورت آسیب پاره و غیر قابل استفاده خواهد شد. در نتیجه استفاده از کاپشن‌هایی با روکش ضخیم‌تر، در دوام و طول عمر کاپشن موثر است.

 

شست و شوی کاپشن پر

باید توجه داشت که شست و شوی کاپشن پر نباید بیش از دو بار در سال انجام گیرد زیرا باعث ساییدگی و ایجاد درز در آن خواهد شد. برای شست و شوی کاپشن می‌توان از دو روش شست و شو با لباسشویی و یا شست و شوی دستی استفاده کرد که هرکدام نکات خاصی دارند.

 

همچنین باید توجه داشت شست و شوی آن به صورت دستی بسیار بهتر و کم خطر‌تر از لباسشویی است. قبل از شست و شو با هر یک از روش‌های نام برده شده باید دو عمل لکه گیری کاپشن و دوختن درز‌های آن انجام شود.

 

برای انجام لکه گیری از یک پارچه نخی مرطوب استفاده می‌شود و به آرامی بر روی لکه ایجاد شده توسط گِل، رنگ، روغن و می‌کشیم تا پاک شود. در صورت عمیق بودن لکه و نداشتن مهارت لازم برای پاک کردن آن برای جلوگیری از پاره شدن کاپشن باید آن را برای لکه گیری به خشکشویی تحویل دهیم.

 

پس از آن نوبت به دوختن درز‌های آن می‌رسد. جیب‌های لباس به راحتی پاره می‌شوند و باید تمام قسمت‌های کاپشن قبل از شست و شو بررسی شود.

 

در صورت وجود درز‌های در کاپشن، پر‌های کاپشن از آن خارج می‌شوند و کیفیت اولیه آن از دست می‌رود. پس از لکه گیری و درز دوزی نوبت به شست و شوی کاپشن خواهد رسید.

 

 

در صورت شست و شو به صورت دستی باید به نکات زیر توجه کرد

ابتدا تشتی را پر از آب ولرم کرده و مقداری ماده شوینده ملایم به آب اضافه کنید. پس از قرار دادن کاپشن در آب کمی صبر کنید تا به طور کامل خیس شود. پس از آن به آرامی کاپشن را بشویید. از چنگ زدن به آن خودداری کنید زیرا این کار باعث گلوله شدن پر‌های درون آن خواهد شد.

 

در آخر به منظور خشک کردن کاپشن ابتدای از قسمت خارجی کاپشن آن را بر روی حوله قرار می‌دهیم تا خشک شود. سپس هر چند دقیقه یکبار با دست پر‌های بخش داخلی کاپشن را باز کرده تا از گلوله شدن پر‌ها جلوگیری شود.

 

نکته قابل توجه در خشک کردن کاپشن، آن است که تا حد امکان نباید در خشک کن قرار داده شود. در صورت قرار داده شدن در خشک کن پر‌های آن گلوله شده و کیفیت کاپشن از دست می‌رود.

 

 

در صورت شست و شو با ماشین لباسشویی باید به نکات زیر توجه کرد

برای شست و شوی کاپشن با لباسشویی از مدل‌های قدیمی لباسشویی استفاده نشود زیرا محرک مرکزی آن می‌تواند به کاپشن آسیب زند. باید توجه داشت کاپشن به صورت جداگانه از دیگر لباس‌ها و به تنهایی در ماشین لباسشویی شسته شود. در غیر این صورت ممکن است باعث‌ آسیب به کاپشن شود و از رسیدن آب و مواد شوینده به دیگر لباس‌ها جلوگیری شود.

 

لباسشویی باید در دمایی مناسب تنظیم شود تا آب ولرم باشد زیرا آب سرد و یا داغ به الیاف کاپشن آسیب می‌زند. برای شست و شوی این کاپشن‌ها باید از مایع شوینده مطمئنی استفاده شود. در صورت استفاده از مایع شوینده نادرست خاصیت ضدآب بودن کاپشن از دست می رود و شل و بد فرم می‌شود.

 

نکته بعدی آن است که محفظه قرارگیری مایع شوینده باید به طول کامل تمیز شود تا باقی مانده نرم کننده ها و فاب‌های روزانه مورد استفاده در آن موجود نباشد. استفاده از نرم کننده برای شست و شوی کاپشن به شدت بافت کاپشن را سست می‌کند. لباسشویی را بر روی دور کند قرار دهید.

 

برای خشک کردن کاپشن نباید از نور آفتاب و یا گرما استفاده کرد بلکه باید در هوایی ملایم قرار گیرد. این ملایمت هوا از بو گرفتن کاپشن جلوگیری می‌کند. در صورت استفاده از خشک کن برای خشک کردن کاپشن می‌توان تعدادی توپ تنیس در خشک کن انداخت تا از برخورد لباس با دیواره خشک کن جلوگیری شود.

 

سپس خشک کن روی دور کند و دمای پایین قرار داده می‌شود. در صورت استفاده از دمای بالا خشک کن، امکان ذوب شدن روکش و درز‌های کاپشن وجود دارد. درآخر با اطمینان حاصل کردن از خشک بودن کاپشن می‌توان از آن استفاده کرد.

نظرات0

Mary Alice
نام را وارد کنید
آدرس ایمیل را وارد کنید
نظر بنویسید ...

ممکن است دوست داشته باشید

علاقه مندی منو سبد خرید
بالا